V honbě za omáčkou Sriracha jsme se vydali na vietnamskou tržnici. Máme ji patnáct minut chůze pěšky a za ty čtyři roky jsme tam ještě nebyli. Blíží se čínský nový rok, a protože máme s ledmanem rádi asijskou kuchyni, navrhla jsem, že o víkendu si můžeme něco z čínské kuchyně. Napadlo mě to i v souvislosti se seznamem, který zveřejnil Kevin Lynch na svém blogu Closet Cooking. Vybrali jsme si jednu pikantní kyselou polévku a Char Siu, což je maso naložené v čínské variantě BBQ omáčky. Jsem zvědavá, jaké to bude.
Samo prostředí tržnice mě ohromilo, připadala jsem si jako v jiném světě. Dokonce tam má pobočku Vodafone či daňový poradce. V samotném velkoobchodě měli spoustu zajímavý věcí, ať už těch asijských (tolik druhů chilli omáček, instantních polévek a rýže jsem ještě neviděla), tak i „normálních“ našich (třeba ementálové Pringels). Já si vzala nějaký ten instantní udon, pocky (za dvacku!) a nudle na rámen. Postupně jsme procházeli i dál objevili další asijské potraviny, tam zkusím zamířit při příští návštěvě. Spolu s ochutnávkou místního Pho Bo.